Volvo Charels: 1978 tot nu

Grootvader Marcel Charels startte in december 1978 met Volvo Charels. Zijn dochter, Chantal, en Toon Poelman hielpen hem om het autobedrijf verder uit de grond te stampen.

Samenwerken met passie voor het bedrijf kan de liefde voor elkaar doen ontluiken. Chantal en Toon trouwden en kregen twee dochters. Liesbet werd geboren in 1981 en Katrijn in 1983.

Familiebedrijf

Toen grootvader Marcel stopte namen Toon en Chantal de zaak over. Met veel enthousiasme  zetten ze het werk van Marcel voort. Een goede service dragen ze hoog in het vaandel. Hoewel sinds 1 juli 2014 hun dochters aan het roer staan van Volvo Charels, helpen Chantal en Toon hen nog met raad en daad.

Of het voor Katrijn en Liesbet een bewuste keuze was om in de zaak te stappen? Voor Liesbet wel: ze wist al heel vroeg dat ze in het bedrijf aan de slag wou. Toen Liesbet zwanger was kwam zus Katrijn haar tijdelijk vervangen. Tijdelijk werd wat langer, en nog wat langer, want enkele jaren later namen de zussen het bedrijf over.

Ondernemende zussen

Katrijn houdt zich vooral bezig met de verkoop, Liesbet richt zich meer op de naverkoop. Maar als echte ondernemers doen ze een beetje vanalles.

De zussen staan helemaal achter het Volvomerk. Het is een van de weinige autobedrijven die nog steeds auto’s maken in België. En Volvo draagt veiligheid hoog in het vaandel. Dat is alleen maar positief, toch? Bij Volvo klopt het plaatje: Scandinavisch design met betrouwbaarheid.